Autóipari Elszámoló Központ

Miért pont az Autóipari Elszámoló Központ?

A DLM autókereskedelmi számla elszámoló központjának célja az iparág által kiállított számlákban, mint információs bázisban rejlő ágazati lehetőségek maximalizálása.

Részben az iparági párhuzamos adminisztrációk megszűntetése révén az ágazati szereplők adminisztrációs költségeit kívánjuk optimalizálni, részben az információs bázisban lévő addicionális értékek célzott értékesítésével további jövedelemforrást kínálunk az iparági szereplők részére.

Számla Elszámoló Központ?

A DLM autókereskedelmi számla elszámoló központja (AEK – Autóipari Elszámoló Központ) kiszolgál minden, a piacon elérhető általános e-számla szolgáltatási igényt, ugyanakkor a hagyományos e-számlázással ellentétben:

  • A számla elszámoló központ megoldása átveszi a számlázó rendszerben generált számla adatait, és ezek alapján elkészíti a számla PDF képét. A rendszer az elektronikus számla file-t, a PDF számlaképet illetve az e-számla rendszeren tárolt minden korábbi számla melléklet dokumentumot “összecsomagolja” és a jogszabályi előírásoknak megfelelően elektronikus aláírással és időpecséttel látja el.
  • Kezeli a csoportos e-számla aláírást, tehát az egy napon belül, ugyanazon ügyfélnek kiállított számlák egy aláírással való ellátását.
  • A számla címzettje e-mail értesítést kap a beérkező számlájáról A számla elszámoló központhoz mind szállítói, mind vevői oldalon folyószámla megtekintő felület kapcsolódik. A folyószámla felületen a felhasználói könnyen kereshet kibocsájtott illetve befogadott számlái között.
  • A rendszer kezeli a számlák törvényi előírásoknak megfelelő időtartalomra történő tárolását és megőrzését is
  • Teljeskörűen paraméterezhető, automatizálható főkönyvi feladási interfésszel rendelkezik.
Prospektus letöltése

Project azonosító: GOP-1.3.1-10/A-2010-0046

Projekt címe: „DLM Digitális számlafeldolgozó és elszámoló központ létrehozása PKI alapon az autópiac szereplői számára”

Támogatott összeg: 37.686.982 Ft

Közreműködő: MAG Zrt.

Támogató: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség